i kväll la jag på ett par av de gamla vinylskivorna jag gick igenom igår. började med en gammal goding med tony williams’ lifetime, “the bum’s old rush” från 1973 där han har bl a sin far tillmon på saxofon. finns förstås varken på CD eller spotify men hittade ett smakprov på youtube. fortsatte med larry young’s fuel från 1975, finns inte heller på spotify men i sin helhet på youtube. en udda inspelning som är mycket värd att lyssna på. några år innan de spelade in skivorna för kvällen, spelade tony och larry ihop i första uppsättningen av tony williams’ lifetime. bandet var då en trio med tony på trummor, larry på orgel och john mclaughlin på gitarr, jack bruce gästspelade också på bas på någon låt. kan varmt rekommendera en lyssning på spotify. hittade också en annan koppling mellan tony och larry och skivorna jag lyssnade på i kväll. dom använde samma vokalist, laura “tequila” logan!